torsdag, oktober 30, 2008

Plötsligt händer det...

"Det är på tok för sällan man får tillfälle att uppleva ett vansinnigt roligt, svettigt dansant, galet och hämningslöst.... Nyårsparty! med snygga människor som en själv. Dessutom med grym utsikt över HELA stan. Men så "plötsligt händer det" - Yes!"

En sån nyårsinbjudan låg i min brevlåda idag när jag kom hem från jobbet. Kan ju inte gå fel....

tisdag, oktober 28, 2008

Eller hur...

- Okej.. jag går ner till tvättstugan så tar ni köket grabbar....




- Men wtf!
- Vi gör det nu, nu på en gång!
Tror sonen kom ihåg den tråkiga kvällen med turkskället....

måndag, oktober 27, 2008

Gudsonen fyller...


arton år. Och jag undrar var åren tog vägen...

söndag, oktober 26, 2008

Okej?!?!

Sonen har börjat lira innebandy.

Jag: Är det någon du känner i laget?
Sonen: Benjamin. Jag kan inte uttala hans efternamn, men det kan inte Benjamin heller så det gör inget. Han kommer typ från Kosovo tror jag..

fredag, oktober 24, 2008

En bra avslutning på veckan

Igår bjöd chefen på Gondolen. Vår grupp har gjort ett djävla bra jobb faktiskt. Så Gondolen it was. Avsmakningsmeny med tillhörande dryck. Vit månad up my ass...
Champagne, fyra olika vita viner, två röda och avslutningsvis ett dessertvin to die for! Äta fantastisk mat med tillhörande dryck med urtrevliga kollegor i fyra timmar gillar jag!

Lika allert var jag inte imorse när jag skulle till min karriärcoach. Han var entusiastisk och jag kände att jag måste göra honom glad genom att säga att jag gjort en massa saker som jag kanske inte gjort, men nästan, eller jag hade tänkt, eller jag ska göra.. hmm. Ja ja. Vem lurar jag?

Fortsatte med möten på stan dag. Kollade några konferenslokaler och vi hade ett litet uppstart/uppföljningsmöte kring vårt superduperprojekt 2009. Formerna börjar sätta sig. Vi lyssnade under stor tystnad på ett operainslag som gjorde att jag fick ståpäls. Riktigt grymt. Blir nog effektfullt. Sen lunch mol allena, det blev min absoluta favorit, lax och dillstuvad potatis. Då för en stund tänkte jag kanske ett glas vitt vin till?! Men naturligtvis blev det ramlösa.

Nu är jag hemma och laddar för att måla några kvm i min "våning".

Imorgon Loveboat.. Känner mig sådär laddad. Kanske blir jättekul...

torsdag, oktober 23, 2008

tisdag, oktober 21, 2008

Inte så bra...

Varför skriver du där ditt djävla miffo? Kanske inte är helt rätt att säga till sin högsta chef.. om man nu som jag försöker göra lite karriär här på företaget. Hmm.

måndag, oktober 20, 2008

Inte bra.. inte bra alls.

Skjut mig! Jag sitter i kontorslandskap - vilken djävla mardröm. Jag hör när kollegorna planerar födelsedagskalas, bokar tid hos distriktsköterskan, klagar över stolinställningen, funderar över lunchställen. Jag är så not intresserad. Så snälla någon skjut mig! Meddelade precis chefen att jag kommer att börja jobba hemifrån. Det skulle han också göra..

söndag, oktober 19, 2008

Fuckable..

Maken säger: Dejtar du någon?
Jag: Nej
Maken: Det gör du ju!
Jag: Nej, jag gör inte det.
Maken: Vafan.
Jag: Vadå?
Maken: Du är ju fuckable.
Jag: Och...
Maken: Menar du att jag i 26 år släpat på en tönt som ingen vill ha....

Tonen är som alltid rå men väldigt, väldigt hjärtlig. För att inte säga nästan innerlig.

(Maken... du vet inte hur rätt du har...)

Så blir det sakta men säkert vitt










Två rum målade. Tre kvar. Sovrum, hall och kök återstår. Personen som bodde här innan verkar ha en förkärlek till medelshavsländerna. Allt är gult och personen ifråga har totalflippat med en himla massa kakel.. överallt kakel. Strukturtapeter också överallt. De får sitta då slätspackling av alla ytor bara blir för mycket jobb.








Vilken vy...









Alltså jag ser Fåfängan, Kaknästornet, Djurgårn och nästan hela Stockholm från mitt fönster. Dessutom en himla massa båtar som åker förbi i sakta mak utanför mitt fönster. Jag nyper mig lite i armen.

Termosen är packad.

Sådär. En god kopp kaffe och vackra Tilde de Paulo(a) på TV. Mycket bättre blir det inte.
Nu ska jag packa termos och radio och bege mig till min superdupernyaflat, (läs -40 tal.) tillsammans med maken och vi ska måla hela härligheten i Stockholmsvitt!

Kanske ska ta några före och efterbilder... eller inte. För det är många saker jag är dålig på men sämst är jag verkligen på orientering, bilkörning och heminredning. Så kanske inte några före efterbilder. Förvirring kan ju lätt uppstå vilket som är före och vilket som är efter.

Träffade ägaren till fastigheten igår som viskade i mitt öra att han skulle försöka ordna en parkeringsplats till mig. :) Kanske jag helt enkelt måste börja köra igen...

En helt vanlig lördag

Igår var vi maken, SDB, bästa vännen Bäste Rupert och jag på Hovet och såg Djurgårn äta Linköping. Gillar.
Där mötte vi den goda, goda vännen från förr. Han som varit gift med äldsta vännen Tone Tuck men som har en ny kvinna vid sin sida nu. Storspove berättar att han valde ett nytt liv för tre år sedan, han tackade nej till alkoholen (som alltid varit en centralfigur i spoves liv). Han ser lycklig ut!

Vi pratade i periodpauserna, då slår det mig. Inget finns kvar. Inget.
Bäste Rupert skiljde sig för tre år sedan. SDBs Roger hängde sig förra året. Jag och maken skramlar. Tone tuck och Storspove är ett minne blott. Var det så här det skulle bli? Alla går vidare och hittar nya saker i livet. Och liksom bara lämnar bakom? För ett ögonblick drabbades jag av tung sorg där på läktaren.

Den fick inte sätta sig fast. Jag tillåter den aldrig att göra det. Så vi fortsatte hem till Rupert för att kissa den jätte, jättestora hunden Grim. Vidare till greken på söder. Känns så härligt moget att kunna spontanäta alla fyra utan att någon har några barn. På greken talade vi bl.a om våra bräckliga mammor. SDB. Rupert och jag har alla mammor som dött. Makens mor har fått alzheimer, vi skrattar och säger att hon bara fått diagnosen nu. Sjukdomen har hon haft i alla år, eller var det någon annan bokstavsjukdom. (Jag älskar min svärmor, tål att tilläggas här)

Vi pratar avancerad sex och diskuterar vad som är våldtäkt. Rupert säger att vid sina två senaste sextillfällen så har kvinnorna uttryckligen sagt att det var skönt att det inte var porrfilmsex. Vi konstaterar också att det inte borde vara så svårt att kunna vara halvhyggliga mot varandra i alla situationer.

En trevlig kväll blev det och idag ska vi pula i min futurelägenhet to be.

lördag, oktober 18, 2008

Slow helg

Fredagen blev efter den ofrivilliga hårinpackningen en videokväll med indisk take-away. Riktigt trevligt.

Idag skulle jag måla min future-lägenhet-to-be. Maken har nycklarna. Det finns bara ett par nycklar och dom har maken. Hmmm. Alltså ingen pimpmyflatdagidag. Annars inga andra planer än att se Djurgårn vinna dag kl. 4. Okej då kanske åka in till nya helveteshuset imorgon och packa upp alla lådor så att man som den duktiga debiterande konsulten kan börja göra just det kl. 8 måndag morgon.

fredag, oktober 17, 2008

Värdelöst vetande

Äter kanelknäcke med massooor med bregott liggandes i sängen. Så mysigt. Tappar (fråga inte hur) mackan och lyckas trassla in kanelknäcket med allt smör i håret. Så omysigt.

Arla morgon

Ja ha nu är klockan strax efter sex och jag sitter på jobbet. Jag frågar mig själv lite sådär lagom hur blev det såhär. Gick från jobbet vid nio i går kväll. Inte mycker mer än hem och skrynklat till lakanen lite känns det som.

Det stora flyttlasset går idag. Våra fem kontor slås ihop till en jättelik kontorskoloss ute i Solna och jag ryser vid blotta tanken. Blir säker skitbra att samla alla på en och samma plats. Men wtf Solna. Det går ju inte. Måste ut och leta jobb. Ska träffa en karriärcoach idag, ska bli intressant att se vad det ger. Kanske blir nunna, bagare, finsnickare, kirurg, pilot... spännande. Nunna blir jag nog inte vid närmare eftertanke. Tror det är en del kriterier jag inte riktigt fyller, men det andra är nog inga problem...

torsdag, oktober 16, 2008

Först

Mina vänner. Historien om systersons kärlek till Ronaldo finns nu på Robert Laul`s fotbollsblogg i Aftonbladet. Minns var ni läste den först! :)

Lugnt

Jag har ingen ingen röst. Jag pratade med mig själv och hörde inte vad jag sa. (Jag skrev dock ingen lapp till mig själv.) Kändes som överkurs.

onsdag, oktober 15, 2008

42

42 timmar har jag varit vaken. Ja jag vet ett djävla tjat om det här..men nu borde jag väl kunna somna.
Men nej... kör en stund till. Imorgon ska jag på sminkkurs med mina kollegor. Får väl fråga då hur man döljer ica-kassarna under ögonen, får nog köpa en liter concealer och typ rolla över eller nå´t. (Får utelämna detaljen att man liksom tänt på... och inte sovit på så himla lång tid.) Rösten har jag nu också tappat så jag glider runt som en riktig tant Raffa.

Maken varit i nya lägenheten och spacklat och täckt med papp. Han ringde sen och undrade om jag ville ha skjuts hem från jobbet. Så vid halvnio kom han och hämtade mig på kontoret och körde mig till porten som en sann gentleman. Snällt, så snällt.

Kom på det...

Fick en flaska hostmedicin av kollegan.. med triangel. Den innehåller effedrin..fan jag är ju påtänd. Inte konstigt att jag inte var sugen på mat igår och att jag inte kan sova.

(Effedrin knaprade vi förövrigt friskt i Venice Beach när vi var där och tränade för 28 år sen. Smala som streck blev vi och kunde träna två pass om dagen på gymet. Golds gym. Där bästa vännen faktiskt gifte sig och blev kvar med ägaren till Golds gym. Ja ja ett litet stickspår.)

Nu blev det ju halleluja moment.. vilken djävla bantningskur.

I tid...

Okej, nu sitter jag på sängen, nyduschad, nyinsmord, mejkad och klar. Klockan är 05:23. Ja det är ju bra så långt. Jag kommer verkligen i tid till jobbet om jag säger så. Kruxet är bara att jag inte sovit någonting på hela djävla natten. Trots 2 blå (inte viagra) piller från Las Vegas. Ögonen står som små råttpittar och hela kroppen skriker efter sömn.

Skitbra då att morgonen börjar vid 7 med frukostmöte med en kvinna från Uganda. Att hon är från Uganda har egentligen ingenting med det här att göra. Hon kommer dock från Uganda.
Sen har vi ett möte om klimateffekter senare i eftermiddag som avslutas med middag vid 18 tiden. Å man ska vara så djävla trevlig hela tiden.

Å min kropp vet ju fan inte om det är dag eller natt nu när den inte har vilat nåt. Hmmm. Det här blir en intressant dag.

Maiken hävdar bestämt att det är min vita månad som gör att alla bakterier fastnar. Ja vet inte ja.

Ronaldo...

Dotterson (4 år)till liten syster: Mamma, jag vill att Ronaldo ska vara min pappa!
LS: Men varför då?
DS: Han är ju bäst i världen på fotboll. Jag VILL att han ska vara min pappa.
LS: Men jag vill ju bo med dig, hur ska det gå?
DS: Du kan flytta in med oss och vara mamma. Det går jättebra.
LS: Men pappa då, vad ska han göra då?
Dottersonen tänker länge och väl och säger sen: Han kan vara farfar...

Min systers man tyckte inte det va så roligt!

Det här visar ju med all tydlighet att jag faktiskt är speedad. Jag har ju inte gått och blivit mormor över en natt. Systerson ska det naturligtvis vara..

måndag, oktober 13, 2008

Sjuk men ganska lycklig

Jag är sjuk, sjuk men ändå lycklig. Maken ringer och frågar om jag behöver något. Han kommer sedan med juice, mat och tidningar. Ikväll kommer han med näsdroppar. Å jag blir så himla glad att han gör det. Sen så ska jag flytta i dec och i ett rum (bara i ett!) är det inte trägolv - köket. Nu har maken beställt matt ekparkett till köket. Jag blir liksom varm och det beror inte enbart på febertoppen från helvetet.

söndag, oktober 12, 2008

fredag, oktober 10, 2008

Hur påverkar finanskrisen dig?


Proffstrevlig

Tillbaka från Gbg. Stått på mässa i tre dagar. Och varit så djävla trevlig så mungiporna krampat...

Jobbigt att vara trevlig när det på inget sätt kommer naturligt.
Jag vill kunna säga att jag tyckte det var urhärligt att träffa alla dessa nya människor
men nej - Couldn´t care less!
Det enda det har medfört är en förkylning från helvetet efter att ha hälsat och tagit i hand på säkert 150 personer.

Och förresten det är sant. Alla heter faktiskt Glenn...

måndag, oktober 06, 2008

Flytt.. flytt



Hit ska jag flytta!





Eller närmare bestämt hit! (Inte till kvinnan som skymtar i bild och som jag fick be om ursäkt till i morgontrafiken..)
Jag är en glad kvinna. Riktigt glad.

söndag, oktober 05, 2008

Kanonkväll

Fullständig kanonkväll. Syster hade skapat förutsättningarna med den goda maten och drycken.
Mat, prat, skratt i massor. Sen in till Golden Hits, ja säg vad ni vill, men där har dom kanonmusik och en himla massa glada människor.

Det har även stureplansbratsen börjat förstå, så shotsbrickorna har hittat dit nu.

Som sagt galendans. Nio kvinnor dansar okontrollerat med en himla massa män. Ingen raggar alla dansar. Fantastiskt.

Vi träffar gamla vänner från förr.

Inga diskussioner med korvgubben om vegetarisk korv, igår blev det kosherslaktad lammkorv. Det var en djävla tur man inte skulle kyssa någon.

Hemma vid halvfem. Nykter, glad och trött.

lördag, oktober 04, 2008

Liten syster goes 40

Ikväll firar vi liten syster. Urtrevliga tjejer och god mat gör att det kommer att bli kanon. Alla förutsättningar finns.

Jag har täckt alla!!! gråa hår, noppat,rakat och stylat.. Dragit på mig ett par slim fit jeans (ja vafan vad ska man göra bättre än gördel) och top. Vi samlas hos syster och fladdrar sedan inåt stan.

Dotter är barnvakt till syskonbarnen så syster kan ägna sig åt alla sina vänner.

Livet är snällt ibland.. idag har livet tyckt att jag skulle ha det bra. En får tacka.

(Då oktober varje år är en vit månad för mig kommer jag minnas alla detaljer från ikväll med antagligen skräckblandad förtjusning)-

torsdag, oktober 02, 2008

Middag.


Jag och sonen hänger. Vi släntrar ner till Sickla för middag.

Ekonomiskt uppvaknande hos oss båda gör att sonen får Bleck-kalsonger istället för Borg. Fyra för samma pris som två. Vilka vinnare vi är...Då liksom åt vi gratis. Häpp.

Man tager vad man haver..